dinsdag 9 juli 2013

'Twenty years from now...

... you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails.' - Mark Twain

Met deze levenswijsheid in ons achterhoofd hebben we onze baan en ons appartement opgezegd. We hebben besloten onze veilige haven achter te laten en een droom waar te gaan maken: we gaan op reis! Op 9 augustus zullen we Nederland per trein verlaten.

De trein zal ons via Warschau naar Moskou brengen. De stad van het Kremlin en het rode plein, met 12 miljoen inwoners en waar het in de winter -20 graden wordt. Vervolgens zullen we op de Trans-Mongolië express stappen: 7 dagen treinen, door 7 tijdzones en over 7661 km spoor. In Mongolië maken we een tussenstop van drie weken en de treinreis zal eindigen in Beijing.

Wat daarna op de planning staat weten we nog niet precies. Hoe lang we wegblijven, hebben we ook nog niet besloten. Dat is juist het idee achter deze reis. Reizen zonder plan, zonder bestemming en zien wat er op ons pad komt.

De afgelopen weken hebben we uiteraard wel een hotlist opgesteld met plekken waar we heel graag heen willen: Mongolië, de Chinese Muur, Tibet, Kirgizië, Nieuw-Zeeland, Myanmar... Tijdens het inlezen ontdekken we steeds meer mooie bestemmingen die we niet willen missen. We dromen de komende weken rustig verder en kijken er naar uit om de wereld te gaan verkennen!

'Explore. Dream. Discover.' - Mark Twain

15 opmerkingen:

 1. Jaaaa superleuk!! Ga jullie zeker volgen. xx Brech

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, klinkt reuzegoed! Ik ga je missen Jeem, maar wordt vast een onvergetelijke reis! xJuul

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze website gaat meteen in mijn map 'favorieten' en ik hoop dat jullie nog heel héél lang op reis kunnen met jullie gespaarde geld (ook egoisme want dan kunnen wij zo lang mogelijk van jullie verhalen genieten)! PS 1 eerste reistip (learned the hard way) het Kremlin is dicht op donderdag PS 2 leuke quotes van die andere Mark! Groet, Kinga

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi thanks voor jullie reacties, leuk!
  @ Kinga, thanks voor de reistip! We zijn op zondag en maandag in Moskou, oeff!! Ik was daar ook zo ingetrapt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Mark en Jamie. Wij vinden het heel avontuurlijk (en spannend) wat jullie gaan ondernemen en gaan meemaken. Met meer dan gezonde belangstelling gaan we jullie verhalen lezen. Jamie, je hebt al een mooi begin van jullie blog gemaakt. Groetjes Ine en Wil.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor jullie leuke reactie! Ik vind het stiekem ook wel een beetje spannend maar we hebben er heel veel zin in :-)

   Verwijderen
 6. Hallo Mark en Jamie, dankzij Ine jullie blogspot gevonden. Ben nu al benieuwd naar alle belevenissen. Tot die tijd kan ik me nog vermaken met de 'kook-blog', ziet er kei leuk uit, ik krijg er honger van! Voor nu succes met alle voorbereidingen, (T) Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke site, vooraf als ik kan reageren

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi,
  Ook ik heb er heel veel zin in om alles te gaan volgen!! Zal mijn wandel maatje wel missen hoor!
  Tot gauw nog meis, dan wandelen we nog even voor het goede doel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, was mijn naam vergeten ;-)
  Xxx Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zijn jullie nou nog nie weg?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wilhelmien van de Paal29 augustus 2013 om 19:03

  Hallo Mark
  Van Harte Gefeliciteerd met je 28ste verjaardag a.s. zondag.
  Wij wensen je samen met Jamie een onvergetelijke en gezellig dag in ......Heel speciaal om je verjaar te vieren in een voor ons nog onbekende plaats. We hopen dat jullie samen al veel leuke en bijzondere dingen hebben gezien die aan jullie verwachtingen voldeden.
  Een hele gezellige reis verder en we hopen ook af en toe een verslagje te lezen.
  Heel veel groeten van Harry en Wilhelmien van de Paal

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mark,
   Van harte gefeliciteerd met je 28e verjaardag op een speciale plek op de wereld. Deze verjaardag zal je niet zo snel vergeten. Wij gaan ervan uit, dat jullie tot nu toe al veel hebben gezien en meegemaakt en wij wensen je samen met Jamie een heel gezellige dag toe. Verder nog een goede reis en wij hopen regelmatig iets van jullie te 'horen'. Loonse groetjes van (O) Jos en (T) Ans.

   Verwijderen
  2. Hartelijk dank voor de felicitaties (Zowel, Harry & Wilhelmien, als Jos & Ans)!

   Het reizen bevalt heel goed! We hebben in korte tijd al veel mooie dingen gezien en gedaan. Het is haast niet voor te stellen dat we nog zo lang mogen... wat een geluk!

   Groetjes!

   Verwijderen