We settelen ons voor vijf nachten in het noorden van Thailand, in de stad Chiang Mai. Nadat we onszelf de eerste vier dagen verwennen met alle Thaise klassiekers (pad thai, tom yam soep, groene curry, glasnoodle salade en mango met sticky rice) in leuke restaurantjes en op de nightmarket, vinden we het de vijfde dag tijd om zelf Thais te leren koken. Via Tripadvisor vinden we een super leuke kookschool (Thai Orchid Cooking School), waar al deze Thaise klassiekers aan bod komen. Op smaak gebracht met lemongrass, limoen(bladeren), vissaus, soyasaus, garnalenpasta, gember, (palm)suiker, chilipepers en koriander (allemaal ingrediënten waar de Hollandse keuken geen gebruik van maakt, maar die ze hier in bijna elk gerecht gebruiken) zijn de maaltijden die we koken om je vingers bij af te likken.
Het is leuk om uitgelegd te krijgen hoe je een goede currypasta maakt en ook het verschil te ervaren tussen wat voor ons spicy is (1 pepertje in de curry) en wat Thaise mensen aangenaam spicy vinden (5 pepertjes in de curry en zelfs fruit eten ze het liefst bestrooid met chilipeper). Tijdens de markttour leren we nieuwe ingrediënten kennen zoals Tamarinde en de Apple Eggplant. Nu maar hopen dat we in Nederland nog kunnen herinneren hoe we de gerechten maakten!
Naast het ongelofelijk lekkere eten, bekijken we in Chiang Mai de mooie tempels, geniet Mark van een Thaise massage terwijl Jeem zichzelf opvouwt tijdens een yogaklas en we hebben een reunie met twee van onze reisgenoten van Mongolië. Met gevulde buikjes verlaten we de chille stad Chiang Mai en we reizen op aanraden van andere reizigers naar de grens met Laos, waar weer een nieuw avontuur op ons staat te wachten!
Hoi Mark en Jamie. Het blijft prachtig om te bekijken en te lezen, jullie foto's en de verhalen. De kookworkshop was natuurlijk een feestje voor jullie, vooral voor Jamie. Neem aan dat jullie gesmuld hebben. Fijne tijd in Nepal. Houdoe.
BeantwoordenVerwijderenHmmm dat ziet er echt heerlijk uit! Jasmijn is er niets bij :) Ga je straks workshops geven? Ik zou zeggen, fotografie & koken.. Moeten te doen zijn? hihi :)
BeantwoordenVerwijderenx Lein
Deze maaltijden kunnen zeker tippen aan die van Jasmijn & ik!! Kijk er al naar uit om de gerechten te gaan koken in NL, wil je proefkonijn zijn ;-)?
Verwijderen