maandag 24 november 2014

Vijftien maanden later...

Na veertien maanden reizen zijn we toe aan vakantie. Even niet elke dag de backpack inpakken, geen slechte bedden, geen smerige toiletten, niet opgepropt zitten in een brak busje... Het is tijd voor sfeervolle hotels, uitslapen, lange strandwandelingen en uitgebreid lunchen met een wijntje er bij. We gaan op vakantie naar Griekenland en Italië!

Na een paar fijne dagen in Athene (inclusief een gezellige reünie met de moeder van Jamie), gaan we eilandhoppen op de Cycladen. Allereerst varen we naar het prachtige Santorini, wat belachelijk toeristisch is, maar zo spectaculair gelegen, dat wij het toch kunnen aanraden:Vervolgens staan er drie andere Griekse eilanden op het programma (Naxos, Mykonos en Syros) die elk een andere sfeer hebben, maar elk op eigen wijze leuk zijn:
Vanuit Griekenland brengt een ferry ons in één nacht naar ons 26e en laatste land van deze reis: Italië. Hier betrekken we onze eigen 'trullo', een klein huisje met een kegelvormig dak, en verkennen we de dorpjes in de omgeving. We genieten van onze laatste warme zonnestralen en goede Italiaanse espresso's en beseffen dat we inmiddels wel héél dicht bij huis zijn gekomen...    
Na vijftien maanden reizen is het dan echt zover: vanuit Brindisi vliegen we het laatste stukje terug naar Nederland. Als we op Eindhoven Airport landen, komt er na 448 dagen een einde aan onze lange reis. Met een dubbel gevoel stappen we het vliegtuig uit, want hoewel het fijn is om vrienden en familie weer te zien, is het jammer dat onze fantastische reis voorbij is!

Voor vertrek wisten we niet welke bestemmingen we aan zouden doen. We kozen voor de vrijheid om te kunnen gaan en staan waar we zin in hadden. Uiteindelijk kwamen we terecht in Azië, Oceanië en Europa. En waar we vooraf verwacht hadden acht of negen maanden of misschien wel een jaar weg te blijven, duurde het uiteindelijk vijftien maanden voordat we thuis waren.

Telkens wordt ons gevraagd wat nu onze favoriete momenten van de reis waren. Een vraag die wij onmogelijk kunnen beantwoorden, want onze reis hangt van hoogtepunten aan elkaar. Als we echt favoriete landen moeten benoemen, staan Mongolië, Nieuw-Zeeland, Vanuatu, Myanmar, Nepal, de 'Stans' en Iran bovenaan. Bestemmingen waar je vooraf geen duidelijk beeld van hebt en die zeer bijzonder en authentiek blijken te zijn.

We willen jullie ontzettend bedanken voor het lezen van onze blog en alle leuke reacties.

We hebben er waanzinnig van genoten!!


Klik hier voor onze foto's van Griekenland en hier voor die van Italië.

3 opmerkingen:

 1. Wow, weer supermooie foto's.
  Een welverdiende vakantie en mooie afsluiting van jullie intensieve wereldreis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!! Bedankt voor al jullie leuke reacties op de blog, zeer gewaardeerd!

   Verwijderen
 2. Wow Jamie, Ik kon natuurlijk niet nalaten om even een kijkje te nemen op je reisblog en wat een ongelovelijk gave reis hebben jullie gemaakt! Welkom thuis in ieder geval weer. Zal vast wennen zijn na al die tijd!

  BeantwoordenVerwijderen